Enigma - DANSLAB Noord

Enigma

Geïnspireerd door haar muzikale en artistieke familie begon Enigma van jongs af aan met het volgen van verschillende danslessen zoals klassiek, jazz, streetdance en tap. Tijdens de opleiding bij LMIPA ging ze regelmatig naar Tanzhaus in Düsseldorf om haar passie voor de rauwe streetdance stijlen te volgen. Daar kreeg ze de kans om lessen van internationaal bekende streetdancers te volgen zoals housedance van Brian Green (US), O’trip House (FR), Hiro (JP), hip hop van Elite Force Crew (US). Maar waar Enigma het meeste van geleerd heeft zijn de jamsessies op straat en jeugdcentra in Wuppertal NRW met dansers die momenteel de wereld veroveren in de battle dancescene, bekende namen zoals Sivan, Ben en Dj Joseph Wu.

Nadat ze in 2005 haar HBO diploma LMIPA  behaalde ging ze les geven in  housedance bij Fontys Tilburg, Conservatorium InHolland, LMIPA MBO/HBO Amsterdam en Groningen en Global Dance Centre in Amsterdam West waar vanuit ze is voorgedragen bij het internationaal dansgezelschap ISH. Vervolgens was ze te zien in diverse theaters met de voorstellingen Virtualish, Balls, This Is Ish en Cirque du Soleil. En deed me met verschillende internationale danswedstrijden (Juste Debout Germany Finale en Funkin Styles).

Hiernaast heeft Enigma zich bewezen als een getalenteerde choreografe.
Ze heeft onder andere choreografieën verzorgt voor theatervoorstellingen zoals La Strada, Sjakoo de musical, Footprints, 4-Ish, Stylish, This Is Ish en nog vele producties meer.
Enigma kan je één van de eerste vrouwelijke housedansers in Nederland noemen en één die deze stijl in de dansacademies heeft mogen introduceren.~

TRAINERS'S CLASSES