Stijlen - DANSLAB Noord

Dance & Shape

Onze Dance & Shape les is de ultieme combinatie van sport en dans. Wil jij aan je lijf werken maar heb je geen zin om saaie oefeningen te doen in de sportschool? Dan is dit echt iets voor jou. Onze docente Carmen zorgt ervoor dat sporten weer leuk wordt!

Kledingvoorschriften – danskleding, jazz/dance sneakers

 

Modern

Tijdens de moderne dansles wordt het lichaam gebruikt als expressiemiddel. Er wordt gewerkt aan kracht, souplesse en muzikaliteit middels techniekoefeningen, improvisatieopdrachten en choreografieën. Deze dansvorm is ooit ontstaan als reactie op de strenge klassieke ballettechniek. Lijnrecht tegenover het klassieke ballet zijn de moderne bewegingen juist vrij en ongedwongen.

Kledingvoorschriften – danskleding, blote voeten/sokken

 

 

Urban

Urban is een verzamelnaam voor alle dansstijlen die op de ‘straat’, buiten de dansstudio’s ontstaan zijn zoals bijv. streetdance, hiphop, vogueing, house & breakdance.

Er wordt in deze lessen gewerkt aan kracht, coördinatie, muzikaliteit en presentatie middels oefeningen, krachttraining & flitsende choreografieën. Vele verschillende muziekstijlen komen aan bod.

Kledingvoorschriften – loszittende danskleding, (binnen) sneakers

Urban Female

Binnen deze Urban lessen ligt de nadruk op vrouwelijkheid in al haar facetten. Er wordt aandacht besteed aan presentatie, zelfvertrouwen & muzikaliteit. Soms worden de choreografieën gedanst op high heels om het vrouwelijke gevoel bij de leerlingen te versterken. Ook mannen zijn natuurlijk welkom in deze les.

Kledingvoorschriften – danskleding, (binnen) sneakers/high heels

 

Hiphop

De hiphop dans is een onderdeel van de hiphop cultuur die zich in de jaren 70 in de de grote steden ontwikkelde. Binnen deze danslessen wordt gewerkt aan kracht, coördinatie, muzikaliteit en presentatie middels verschillende oefeningen en choreografieën. Hiphop kent vele verschillende stijlen zoals bijv. popping, locking, breakdance, voguing, wacking etc. Iedere Hiphop docent heeft z’n eigen stijl, dus er is voor iedere leerling wat wils.

Kledingvoorschriften – loszittende danskleding, (binnen) sneakers

 

Dancehall

Dancehall is oorspronkelijk een Jamaicaanse muziekstijl ontstaan in de jaren 70. Je kunt veel dancehall invloeden terugvinden in de hedendaagse popmuziek.

Binnen de dansstijl die hieruit voortgevloeid is ligt de nadruk op muzikaliteit, coördinatie en presentatie.

Kledingvoorschriften – danskleding (binnen) sneakers

 

Jazz

Jazzdans is een stijl die ontstaan is door een mengeling van verschillende urban stijlen met de klassieke ballettechniek. In de jazzles wordt gewerkt aan kracht, coördinatie, houding, souplesse en presentatie middels verschillende techniekoefeningen en choreografieën. Er wordt gedanst op uiteenlopende muziekstijlen van Pop tot Rock, van R&B tot Musical.

Kledingvoorschriften – strakke (zwarte) danskleding – jazz schoenen/blote voeten

 

Musical

Binnen deze lessen komen de disciplines dans, zang en acteren samen tot het genre musical. Er wordt gewerkt aan verschillende choreografieën op musical, film of popmuziek waarbij de nadruk ligt op presentatie, coördinatie & zelfvertrouwen. Altijd al willen dansen in een musical? Dan is deze les echt iets voor jou!

Kledingvoorschriften – danskleding, binnen(sneakers) of jazzschoenen

 

Tapdance

Tapdance is al ontstaan in de jaren ’30 en is voornamelijk populair geworden door musical en later televisie. Tapdance is een vorm van dans waarbij ritmische klanken worden gemaakt door tikken op de grond met metalen plaatjes aan de schoenzolen. De nadruk in deze lessen ligt op muzikaliteit en coördinatie. Er wordt gedanst op uiteenlopende muziekstijlen.

Kledingvoorschriften – danskleding, tapschoenen

 

Kids MIX

Aansluitend op de ADV les kunnen kinderen vanaf 6 jaar doorstromen in de Kids Mix: De kinderen leren de basisprincipes en opbouw van een professionele dansles en kunnen proeven van verschillende disciplines in een veilige, vertrouwde omgeving om zo de uiteindelijke keuze voor een bepaalde dansstijl makkelijker te maken. Wij zijn geen opleidingsinstituut, maar wanneer wij zien dat een kind talent heeft begeleiden wij graag bij de keuze van een eventuele vooropleiding.

Kledingvoorschriften – danskleding, ballet/jazz/gym schoenen, blote voeten

 

ADV 4/5

Algemene Dansante Vorming is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4/5 jaar. In deze lessen wordt op spelende wijs gewerkt aan lichaamsbewustzijn, coördinatie en creativiteit. De kinderen maken in een veilige, vertrouwde omgeving kennis met verschillende muziekstijlen en er wordt tevens een basis gelegd voor technieklessen zoals ballet/modern/jazz.

Kleding voor Schriften – zwart balletpakje/boxer met hemdje, balletschoenen/blote voeten